آندوسکوپی تشخیصی بینی و سینوس : آندوسکوپ وسیله ای فلزی به طول تقریبی ۲۰ سانتیمتر و به قطر ۲ میلی متر برای کودکان و ۴ میلی متر در بالغین، که قسمت مورد بررسی در سینوس یا بینی را با بزرگنمایی و وضوح بیشتر روی تلویزیون یا مانیتور نمایش می دهد.
لنز آندوسکوپ می تواند صفر، سی، چهل و پنج، هفتاد و نود درجه باشد. برای نمونه برداری یا جراحی همزمان از ابزار و وسایل ظریفی در بینی استفاده می شود.
آندوسکوپی تشخیصی بینی و سینوس اغلب تحت بی حسی موضعی صورت می گیرد. البته برخی اوقات به علت سن کم و یا شرایط خاص بیمار این کار در اتاق عمل و تحت بیهوشی انجام می شود.
در هر صورت در آندوسکوپی تشخیصی وضعیت دهانه سینوس ها، شکل و رنگ مخاط پوشاننده بینی و ترشحات آن، وجود و شکل توده های درون بینی یا پشت بینی و یا دهانه سینوس ها مورد بررسی قرار می گیرند.
کاربردهای آندوسکوپی تشخیصی بینی
برای تشخیص بیماری سینوزیت علاوه بر شرح حال و معاینه بیمار از سیتی اسکن استفاده می شود. ولی برخی اوقات به منظور تشخیص سینوزیت مزمن یا بررسی عوارض آن لازم است از آندوسکوپی تشخیصی بینی و سینوس استفاده نماییم.
البته این روش علاوه بر سینوزیت برای تشخیص انواع اختلالات مزمن و توده های بدخیم و خوش خیم سینوس ها یا بینی و همینطور نمونه برداری از آن به کار می رود.
عوارض آندوسکوپی تشخیصی بینی
اغلب با عارضه خاصی همراه نیست، ولی برخی اوقات به علت وجود حساسیت یا آلرژی و یا التهاب مزمن، تورم مخاطی و در نتیجه گرفتگی بینی بروز می کند که البته موقتی بوده و با مصرف اسپری های خاص رفع می شود.
همچنین برخی اوقات بعد از بین رفتن آثار بی حسی درد جزئی ایجاد می شود که موقت بوده و شدید نیست.
خونریزی مختصری به ندرت امکان دارد ایجاد شود که اغلب بعد از نمونه برداری از توده ها روی می دهد که به سادگی قابل کنترل است.
جراحی سر و گردن و آندوسکوپی سینوس