پیرگوشی یک مشکل رایج مربوط به پیری است . معمولا وقتی با سالمندی رو به رو می شوید بی اختیار با صدای بلند صحبت می کنید چون فکر می کنید شاید نتواند درست صدای ما را بشنود. درست فکر می کنید چون با افزایش سن فرد دچار پیرگوشی یا همان افت شنوایی می شود.
پیر گوشی سومین بیماری مزمن دوران سالمندی است. روند پیری گوش معمولا در سنین بالای ۵۰ سال بروز میکند، اما این روند و عارضه در افرادی که دارای زمینه ارثی ابتلا به پیرگوشی بوده، بدن ضعیف دارند یا بیشتر عمر خود را در مشاغل پر سرو صدا فعالیت داشتهاند، بیش از سایر افراد ایجاد میشود. در این بیماران، گوشها به تدریج قدرت شنوایی خود را از دست میدهند و در هر دو گوشتان صدای وزوز، وزش باد و سوت میشنوید .
بهتر است همه افراد از ۵۰ سالگی به بعد هر سال به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند و پزشک آنها را معاینه کند و اگر شما هر یک از علائم لیست بالا را دارید بهتر است هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید تا با انجام ارزیابی های شنوایی تشخیص علت و میزان کم شنوایی مشخص می شود و از پیشرفت کم شنوایی جلوگیری شود.
برای درمان پیرگوشی داروی خاصی وجود ندارد و تنها زمانی که این افراد در ارتباطات اجتماعی خود دچار مشکل شوند، باید از وسایلی استفاده کنند تا باعث تقویت صدا شود این وسیله همان سمعک است.
جراحی سر و گردن و آندوسکوپی سینوس