رابطه ی انحراف بینی با سینوزیت : در این مقاله به بحث پیرامون رابطه ی انحراف بینی با سینوزیت پرداخته میشود. به تيغه بينی، سپتوم بینی گفته می شود، این قسمت از بینی در حقیقت یک صفحه ی عمودی نازک می باشد كه فضای داخلی بينی را به ۲ حفرۀ جداگانه چپ و راست تقسيم میکند. این تیغه وظیفه نگهداری و پشتیبانی از بخش های خارجی بینی را عهده دار است و همه وزن بینی را متحمل میشود.
در حقیقت تیغه ی بینی همان ستون بینی می باشد و آن را نگه میدارد. اغلب نيمه ی بالایی اين تيغه استخوانی و نيمه ی جلویی آن غضروفی است و تا پایان بلوغ به رشد خود ادامه می دهد.
ممكن است این قسمت از خط وسط منحرف شده و در ناحیه ای به طرف چپ یا راست انحراف پیدا کند؛ انحراف بینی نیز به علت خم شدن این قسمت ایجاد می شود.
البته اغلب اين كجی تیغه در بخش داخلی بينی مشاهده می شود و اثری روی شكل ظاهری بينی ندارد؛ ولیکن امکان دارد عوارض سینوسی و تنفسی به دنبال داشته باشد.
ترشحات سینوس ها از طریق مجاری آنها داخل بینی تخلیه میشود، از این طریق است که همه ترشحات از طریق این مجاری به انتهای گلو انتقال می یابد.
انحراف تیغه بینی امکان دارد موجب انسداد مجاری سینوس ها شده و برای شخص مشکلات سینوسی ایجاد کند.
در این وضعیت ترشحات خارج شده از سینوس ها درون آنها انباشته شده و با تجمع ترشحات سینوسی احتمال ایجاد بیماری های سینوس افزایش پیدا می کند. بنابراین با انحراف بینی زمینه ی بروز مشکلات سینوسی در بدن ایجاد و یا موجب تشدید بیماری می گردد.
پزشک در صورت تشخیص انحراف تیغه بینی از طریق معاینات بالینی برای رفع مشکلات انجام جراحی بینی را به بیمار توصیه می کند.
جراحی سر و گردن و آندوسکوپی سینوس