در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با کاربردهای آندوسکوپی در اختیار شما عزیزان قرار داده می شود.
آندوسکوپ چیست؟
آندوسکوپ ابزاری است که با وجود لنزهای مخصوص به وسیله نور انداختن، برای جراح دیدی را فراهم می آورد. با بزرگ نمایی و تنظیم کیفیت مناسب تصاویر تهیه شده از دوربین نصب شده در انتهای اندوسکوپ، عکس هایی از قسمت هایی که به طور معمول در اختیار نیست فراهم می گردد. به عبارت دیگر با ابزاری وارد حفره بینی می شود و با بزرگنمایی زیاد، ناحیه تحت درمان برای پزشک قابل مشاهده خواهد بود.
در برخی از اختلالات به مشاهده ی درون بینی و انجام یکسری اقدامات نیاز است. به عنوان مثال به منظور تشخیص بیماری خاصی میتوان درون بینی را معاینه کرد. ضمن اینکه جهت مشاهده تیغه بینی، دهانه ی ورودی برخی از سینوسها و شاخکهای بینی از این شیوه استفاده می شود. با بررسی پشت بینی میتوان چسبندگی، تنگی، پولیپ، عفونت یا تومور در قسمت مورد نظر را تشخیص داد. بعضی اوقات نیز می توان در صورت وجود ضایعه در بینی، نمونه برداری انجام داد.
کاربردهای آندوسکوپی : لازم به ذکر است که آندوسكوپی بینی در تشخیص سینوزیت، بررسی مشکلات بویایی، نشت مایع مغزی، علل خونریزی بینی، تورم مخاط و آلرژی، وجود جسم خارجی، تومورهای بینی، بزرگی لوزه سوم، تشخیص پولیپ، شناسایی دلایل سردرد، یافتن علل گرفتگی گوش، یافتن منشاء بوی بد دهان و . . . كاربرد دارد و به علت عدم نیاز به پرتوهای مضر، آندوسكوپی برای فرد قابل تكرار است. بدین جهت آندوسکوپی، راهکاری مؤثر و مفید به منظور رفع بیماری های این حوزه می باشد.
چه زمانی نیاز به آندوسکوپ بینی خواهد بود؟
به طور کلی از طریق آندوسکوپی بینی میتوان به بیماری ها و اختلالاتی نظیر سینوزیت، دلایل خونریزی، وجود پولیپ، نشت مایع مغزی و مواردی از این دست در بینی پی برد.
جراحی سر و گردن و آندوسکوپی سینوس